بلاک چین چیست؟
بلاک چین: در چند سال گذشته تا به امروز علم تکنولوژی با پیشرفت بسیاری رو به رو شده و این امر باعث ایجاد فناوری های نوین در جهت پیشبرد هر چه بهتر و سریع تر اهداف زندگی بشری شده است. یکی از مهم ترین و در واقع می توان گفت بهترین فناوری ایجاد شده که خود زیر ساخت بسیاری از برنامه ها و رفتارهای اجتماعی شده است، فناوری بلاک چین است.
بلاکچین یک دفتر کل توزیع شده در واقع به نوعی یک پایگاه داده می باشد که امکان ذخیره تمامی اطلاعات را دارا می باشد. این پایگاه داده اطلاعات را به صورت امن و غیر متمرکز در خود ذخیره می کند. منظور از غیر متمرکز بودن بلاکچین بدین معنی است که امکان دسترسی به اطلاعات برای هیچ فردی میسر نبودده و داده غیر قابل دستکاری می باشند.
در بلاک چین تنها یک فرد، سازمان، نهاد و… در مدیریت داده ها دسترسی ندارد بلکه تمامی اعضای بلاکچین می توانند بر کنترل و مدیریت شبکه نقش داشته باشند.
فناوری بلاکچین را می توان یکی از بهترین پدیده های ایجاد شده علم تکنولوژی دانست که در موارد بسیاری دخالت دارد. از شناخته شده ترین دخالت های بلاکچین، وارد شدن در صنعت ارز دیجیتال می باشد. در این بازار مالی تمامی رمز ارزهای ایجاد شده بر بستر این فناوری طراحی و در حال فعالیت می باشند.
اگر یکی از فعالان حوزه کریپتو باشید حتما نام بلاکچین (Blockchain) را شنیده اید. اگر بخواهیم بلاک چین را به زبان ساده تعریف کنیم میتوان گفت (( بلاک چین یک دفتر کل توزیع شده ای می باشد که غیر متمرکز و عمومی است.))
اولین و خلاقانه ترین فعالیت بلاک چین در حوزه کریپتو مختص به ایجاد بیت کوین می باشد. بیت کوین اولین ارز دیجیتال ایجاد شده مبتنی بر فناوری بلاکچین می باشد.
در ادامه قصد داریم شما را با فناوری بلاکچین و ارتباط آن با ارزهای دیجیتال بیشتر آشنا بشیم. کارشناسان بلاگ باکوینا سعی کرده اند مهم ترین نکات را برای شما ذکر کنند تا به مفهموم Blockchain و عملکرد آن بیشتر پی ببرید. با ما تا آخر این مقاله همراه باشید.
در صورتی که نیاز به کسب اطلاعات بیشتر دارید می توانید از طریق چت آنلاین با کارشناسان باکوینا به صورت آنلاین و 24 ساعته در ارتباط باشید. همچنان امکان ارسال تیکت نیز برای شما فراهم شده است تا در صورت عدم ارتباط آنلاین با کارشناسان بتوانید پاسخ سئوال خود را دریافت کنید.

کاربرد بلاک چین
بلاک چین در سال 1990 ایجاد شد اما به دلیل فناوری نا شناخته ای که داشت مورد توجه قرار نگرفت و اغلب توسعه گران برنامه های مختلف از آن استفاده نمی کردند. اما با گذشت زمان در سال 2009 انقلابی عظیم در صنعت بلاکچین رخ داد که موجب شناخته شدن و توجه خاص و عام به بلاکچین شد.
ایجاد رمز ارز بیت کوین بر بستر Blockchain باعث شد که کاربردها و ویژگی های آن مورد دید قرار بگیرد. در واقع می توان گفت اولین کاربرد بلاک چین ایجاد رمز ارز بیت کوین بود و امروزه این فناوری یکی از بهترین و مهم ترین صنعت در توسعه و راه اندازی بسیاری از برنامه ها و رمز ارزها می باشد.
با گذشت زمان توجه افراد به این فناوری به دلیل ویژگی منحصر به فرد غیر متمرکز بودن که داشت جلب شد و به طبع استفاده از بلاک چین نه تنها در حوزه ی کریپتو کارنسی بلکه در سایر صنایع مختلف فراتر رفت. زیرا به دلیل پتانسیل و ظرفیت بسیار بالایی که این فناوری داشت موجب شد افراد بیشتری به آن توجه کنند. به طوری که امروزه شرکت ها و افراد بسیاری با صرف بودجه ی بالا در حال ساخت و توسعه ی بلاکچین های اختصاصی خود هستند تا به نوعی بتوانند با پیشرفت این تکنولوژی در صنایع مختلف آن را به کار گیرند.
معمولا هنگامی که نام بلاک چین به میان می آید عموم افراد یاد ارز های دیجیتال و بیت کوین می افتند و تصور بر این امر دارند که تنها کاربرد بلاکچین در صنعت کریپتو می باشد.
اما در این بخش باید گفت این تصور کاملا غلط است. در واقع به بیانی بهتر اولین و مهم ترین کاربرد بلاک چین ورود به صنعت کریپتو و ایجاد رمز ارز بیت کوین می باشد که پس از موفقیت بیت کوین تمامی ارزها بر پایه بلاکچین ایجاد شدند.
با ایجاد بازار ارز دیجیتال و گسترش آن در سراسر جهان باعث شناخت بلاکچین به اکثر افراد شد و توانست در مدتی کم توجه افراد و شرکت های بسیاری را به سمت خود جلب کند. در این زمان بود که اکثر افراد دریافتند سیستمی وجود دارد که با حذف واسطه ها می تواند ارتباط مستقیمی را ایجاد کرده و بدین طریق هزینه را کاهش دهد. بنابراین به جهت ساخت و توسعه برنامه های کاربردی اقدام به ایجاد بلاکچین اختصاصی کرده یا از سایر بلاکچین های دیگر استفاده کردند.
ارتباط بلاک چین با ارزهای دیجیتال
بلاک چین پایه و اساس ایجاد تمامی ارزهای دیجیتال می باشد. در واقع در بیانی ساده تر می توان گفت بلاکچین به رمز ارزها قدرت بخشیده و با اشتراک گذاری قابلیت های خود با آن ها باعث تمایز و توجه افراد و سرمایه گذاران به بازار ارز دیجیتال در مقایسه با سایر بازارهای مالی شده است.
در Blockchain تمامی داده ها و اطلاعات تراکنش ها در پایگاه های داده ای به نام بلاک (Block) ذخیره می شوند. این بلاک ها که امنیت بسیار بالایی را نیز دارا می باشند تاریخچه و رویداد های تراکنش ها را به صورت شفاف در اختیار کاربران قرار می دهند. این فناوری امکان دسترسی هیچ فردی را به داده جهت تغییر یا حذف آن ها نمی دهند و از سوی دیگر هر گونه تغییر یا به روز رسانی در داده ها که تنها توسط توسعه دهنده ی بلاک امکان پذیر است ایجاد شود تمامی افراد حاضر در شبکه می توانند آن را مشاهده کنند.